Избор на снимка / файл за печат.
Най-добре е файловете за печат да са направени или редактирани от дизайнер или човек с основни познания за подготовка на файлове за печат.
За съжаление редовия потребител не винаги разполага с този ресурс и прибягва до услугите на „Чичко Гугъл“
Описали сме някои основни стъпки за Гугъл търсене на изображения за печат.
Когато търсите в Google изображения, следвайте стъпки 1, 2 и 3, за да изберете файл който наистина става за печат.
Избирайте изображения с резолюция поне 1600 х 2400 пиксела, като това е условен санитарен минимум, за да се получи качествен печат с реални размери около А4 например (20/30 см.).
За това дали едно изображение е достатъчно голямо, е от значение и за кой вид печат ще се използва то. Златно правило е „колкото по-голямо е едно изображение, толкова по-добре„. Голям файл лесно може да се намали , но когато не е достатъчно силен и се налага увеличаването му, качеството на принта и детайлността на изображението пада.

izbor na sminka za pechat

 

Какви са сроковете за изработка?
В случаите когато продукта е обвързан с печат и персонализация по проект на клиента, посредством модула за дизайн, нормалните срокове за изработка са от 3 до 5 пълни работни дни и се определят от изпълнителя на база вида на използвания печат, сложност на изпълнение и не на последно място броят на предхождащите поръчки към настоящия момент.

Как се извършват доставките?
Доставките се извършват с куриерски фирми Еконт и Спиди, освен ако потребителя не е упоменал друго, в описанието на поръчката. Цената на доставка от 8,00 лв., която системата изписва при завършване на поръчката (ако отметнете „С доставка“) е ориентировъчна.  Реалната цена за доставка се остойностява след създаване на товарителницата от куриерите и зависи от района на населеното място, теглото на пратката, срока за доставка и размера на наложеният платеж. Куриерската услуга е за сметка на получателя и не е включена в наложеният платеж. Доставките са в нормалните срокове за куриерските фирми от 24 часа, който срок не е включен в срока за изработка.
За София е възможно издаване на поръчката и в офиса на  Манастирски ливади, бл. 63, офис 1Б