ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Общи условия за ползване на онлайн магазин Limonche.com

 1. Настоящият документ съдържа Общите условия за използване на предоставените от БЕСТ БРАНД ГРУП ООД  услуги на потребителите в он-лайн магазина Limonche.com и урежда отношенията между БЕСТ БРАНД ГРУП ООД и потребителите. При изпращане на поръчка се счита, че потребителят е запознат и съгласен с общите условия за ползване на on-line магазин Limonche.com. В общите условия са описани всички въпроси, кaсаещи дейността на on-line магазин Limonche.com.

 

 1. Част първа от настоящите условия се отнася до всеки регистрирал се и ползващ услугите, предоставени от БЕСТ БРАНД ГРУП ООД сайта Limonche.com.
 2. Част втора се отнася до потребителите, които желаят БЕСТ БРАНД ГРУП ООД да изработи по техен проект напечатан артикул.

 

ЧАСТ ПЪРВА – Общи условия за потребителите

 

 1. Чрез регистрацията в on-line магазин Limonche.com потребителите се   съгласяват с изложените по-долу общи условия за предоставените услуги от фирма БЕСТ БРАНД ГРУП ООД.
 2. Приемайки общите условия, потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, изрично се съгласяват предоставените от тях Лични данни (включително избраните потребителско име и парола) да бъдат обработвани от Limonche.com по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги.
 3. БЕСТ БРАНД ГРУП ООД не носи отговорност за картинки или снимки, както и всички други обекти в сайта, попадащи под защитата на патентното и авторското право, предоставени от потребителите на интернет страницата /сайта/ Limonche.com. Умоляваме носителите на права, касаещи материали, предоставени от нашите потребители, да ни уведомят своевременно за това, като представят необходимите доказателства, след което тези материали ще бъдат премахнати от интернет страницата /сайта/.
 4. БЕСТ БРАНД ГРУП ООД си запазва правото да променя настоящите условия.

 

ЧАСТ ВТОРА – Общи условия, свързани с изработка на продукти по проект на потребителите

 1. Изпълнителпо договора за изработка е фирма  БЕСТ БРАНД ГРУП ООД, с ЕИК: BG202721809, седалище и адрес на управление София, бул.България 53 – партер – Шоурум

Клиент е всяко лице, регистрирало се в on-line   магазин Limonche.com, управляван от Изпълнителя, направил валидна поръчка чрез попълване на заявка и изпращане за изработка.

 1. On-line магазин е интернет сайтът с домейн Limonche.com, собственост на Изпълнителя.
 2. Предметът на договора е изработката на щампа върху избран от каталога артикул.
  1. Артикулите, върху които може да бъде изработена щампа, са изчерпателно изброени по размер, разцветка и вид в съответния раздел на On-line магазин, и се предоставят от Изпълнителя, като стойността им се включва в общата стойност на договора.
  2. Комбинацията щампа-артикул е по проект на клиента. Виртуалният магазин разполага с каталог от артикули, от които поръчващият може да избира, а щампите могат да бъдат следните:
   • Избрани от предоставения във On-line магазин каталог, който е създаден от предоставени от потребителите картинки и снимки, изработени от Изпълнителя модели или дизайнерски модели на художници.
   • Създадени с помощта на предоставената от Изпълнителя секция „по Ваш дизайн“.
  3. Изпълнителят се задължава да извърши възложеното му в срок до 5 работни дни от сключване на настоящия договор.
  4. Цената на готовия продукт се калкулира от дизайнера „по Ваша дизайн“. Ако има промяна в цената Изпълнителят е задължен да уведоми потребителя в рамките на 24 часа от постъпването на поръчката. За всички останали продукти на сайта, цените са посочени.
  5. Ако възложителят иска, поръчката да бъде изпълнена в по-кратък срок, е длъжен да го опише на имейл или в детайлите на поръчката. Изпълнителят е длъжен да потвърди или откаже, спрямо възможностите си за изпълнение. Цената на поръчаната стока, при режим „Бърза поръчка“ или „Експресна поръчка“ , се променя спрямо срокът за изпълнение и се уточнява и потвърждава от двете страни писмено, чрез имейл кореспонденция.

 

 1. Възможните начини за плащане са:
 • Чрез наложен платеж на куриерската служба, извършваща доставка.
 • По изрично съгласие на поръчващия, чрез предварително предплащане по уговорен от страните начин.
 • На място в офис „Шоурум – Limonche.com“ София 1404, бул.България 53, партер.
 • При по-големи поръчки, задължително се изисква 50% авансово плащане по банка.
 • Получаването на готовия продукт може да се извършва, чрез куриерска фирма, а Изпълнителят не носи отговорност при забавяне по вина на куриерската фирма. Също и на място от „Шоурум – Limonche.com“ София 1404, бул.България 53, партер.

Как се извършват доставките?
Доставките се извършват с куриерски фирми Еконт и Спиди, освен ако потребителя не е упоменал друго, в описанието на поръчката. Цената на доставка от 8,00 лв., която системата изписва при завършване на поръчката (ако отметнете „С доставка“) е ориентировъчна.  Реалната цена за доставка се остойностява след създаване на товарителницата от куриерите и зависи от района на населеното място, теглото на пратката, срока за доставка и размера на наложеният платеж. Куриерската услуга е за сметка на получателя и не е включена в наложеният платеж. Доставките са в нормалните срокове за куриерските фирми от 24 часа, който срок не е включен в срока за изработка.
За София е възможно издаване на поръчката и в офиса на  Манастирски ливади, бл. 63, офис 1Б

 • Договорът за поръчка се счита за сключен от момента на изпращане на поръчка до Изпълнителя, като поражда правните последици, предвидени в българското законодателство, както и следните права и задължения:

 

 1. Права и задължения на Изпълнителя

 

 • Изпълнителят се задължава да извърши срещу възнаграждение поставянето на щампа върху избран от поръчващия артикул, проект за щампа по реда и условията в настоящия договор.
 • Изпълнителят си запазва правото да калкулира крайната цена чрез алгоритъм, предоставен във виртуалния магазин.
 • Изпълнителят си запазва правото да отказва да изпълни поръчки, свързани с печата на забранени от закона символи, както и такива пораждащи агресия и дискриминация.
 • Изпълнителят си запазва правото да не изпълнява поръчки,направени от клиенти, които без основание са отказали заплащането на предходни поръчки.

 

 1. Права и задължения на Поръчващия
 • Поръчващият има право да получи изработения артикул по реда и условията на настоящия договор.
 • Поръчващият се задължава да заплати цената, с която се е съгласил при изпращане на поръчката.
 • Поръчващият трябва да упомене в поръчката или по телефон, ако към поръчката ще се издава и фактура.
 • Поръчващият се задължава да  отбелязва коректни данни за поръчката, като  име, адрес, телефон и дата за получаване, на предвидените за това места в количката на интернет магазина.
 1. Нередности, връщане, обезщетение

1.1 Изпълнителят не носи отговорност за качествата на готовия продукт, пряко зависещи от проекта, предоставен му от поръчващия, а именно:

 • некачествена щампа в следствие на некачествена картинка/изображение/файл, предоставена от поръчващия.
 • неприемлив външен вид на продукта, в следствие на чисто естетически несъответствия, произхождащи от проекта, предоставен от поръчващия чрез бланката „по Ваш дизайн”.
 • Сгрешен размер, цвят, щампа, поръчани по грешка от страна на клиента.
 • както и други, неизброени подробно.

1.2  Изпълнителят се задължава да поправи нередностите, в следствие на некачествена изработка, по един от следните начини, избран от поръчващия:

 1. Чрез изработка на нов продукт по същия проект за сметка на Изпълнителя.
 2. Чрез изработка на артикул по нов проект на същата стойност.
 3. Чрез отстъпка при избор на артикул.
 4. Чрез връщане на сумата, платена по договора.

 

 1. Поправката на нередностите от Изпълнителя става в 14 дневен срок, след потвърждаване от негова страна, че признава нередността да е по негова вина.
 2. Оценката за произхода на нередността по готовия продукт се извършва на база на изпратена снимка с предполагаемата нередност от поръчващия на изпълнителя.
 1. Отказът на поръчващия да приеме  и заплати поръчания продукт, изработен от Изпълнителя по негов проект, се счита за неизпълнение на настоящия договор, като в този случай  изпълнителят  има право на обезщетение в двоен размер на цената на настоящия договор.
 1. На основание чл. 55 ал. 2 от Закона за защита на потребителите, изпълнителят си запазва правото да откаже връщане на стоката, извън случаите на нередности по вина на изпълнителя, описани в настоящия договор.

 

 ЧАСТ ТРЕТА – Въпроси свързани с изработените от Изпълнителя продукти.

 1. Изработени от Изпълнителя продукти могат да бъдат, освен предлаганите в on-line магазина „Limonche.com” продукти, също и изображения, модели за щампи, лого и т.н., наричани Интелектуална собственост
 2. Изработената изцяло от Изпълнителя Интелектуална собственост, по задание на Потребителя, може да се ползва само и едниствено с разрешението и за целите на Потребителя.

2.1.  Изключения са случаите, когато Потребителят не е заплатил в определения срок задължения към Изпълнителя, свързани с Интерлектулната собственост. В този случай Изпълнителят има пълните права за самостоятелно разпространение на Интелектуалната собственост във вид, който не я свързва с Потребителя.

 1. Изработена частично от Изпълнителя Интелектуална собственост се разбира, проект разработен на базата на материали и идеи предоставени от Потребителя, които могат да се ползват само и едниствено с разрешението и за целите на Потребителя.

3.1 При отказ на плащане от страна на Потребителя, Изпълнителя има пълното право да използва Интелектуалната собственост до пълното компенсиране на задълженията, както и да прекрати без предупреждение договора.

 1. Интелектуалната собственост може да се ползва само и единствено с разрешението и за целите на Потребителя, освен в случаите описани в т. 2.1 и 3.1.

   

ЧАСТ ЧЕТВЪРТА – Лични данни и политика за поверителност

Обща информация

Ние в БЕСТ БРАНД ГРУП ООД гледаме сериозно на поверителността в отношенията си с Вас. Тъй като събираме различни данни за посетителите, бихме искали да разберете условията, при които записваме, съхраняваме и използваме Вашите данни. Политиката ни за поверителност обяснява каква информация събираме, как я използваме и обменяме. Тази политика важи за сайта Limonche.com

Данните, които събираме. При събирането на лични данни за потребителите, нашата основна цел е да Ви предоставим най-добрата и полезна информация и услуги. За функционирането на някои от тези услуги е необходимо да ни предоставите лични данни. Става дума за електронна поща, телефон, адрес за доставка и предходни поръчки. 

Събраните данни Когато разглеждате сайта ни „Limonche.com” без да сте се регистрирали, то Вие го правите анонимно. В този случай не събираме лични данни за Вас, като име и фамилия, адрес, телефон или електронна поща. Софтуерът ни обаче използва т.нар. бисквитки (cookies) за събиране на информация за начина на използване на интернет страницата. По групов принцип се събират и следят данни за сървъра, към който е включен Вашият компютър, вида на браузъра ви (например Firefox или Internet Explorer). Тези данни се използват за статистическите данни за интернет търсенето и нормалната работа с дизайнера на щампи.

 Регистрация за онлайн продукти и услуги. За да Ви предоставим определени продукти или услуги онлайн, вероятно ще Ви помолим доброволно да ни предоставите някои лични данни, включително и адреса на електронната Ви поща или телефонен номер за кореспонденция и връзка, за получаване на известия при промяна на статуса на вашата поръчка, получаване на съобщения ако имаме въпроси към вас или проблес някоя от поръчките ви.

 Използване на данните Не е изключено да използваме предоставените от Вас данни, за да Ви предоставим някаква услуга или за да отчетем интереса на клиентите към различни услуги, за да Ви информираме за наши продукти и услуги, както и за ремаркетинг. Ако ни предоставите адреса на електронната си поща или пък вече сте го направили, или го получим от друг източник, може да Ви изпращаме предложения по електронната поща. Тези предложения може да се базират на предоставените от Вас данни при първия ни контакт, на анкетите, на данните, които свидетелстват за потребителското търсене или начина на живот, както и на данните, достъпни чрез външни източници, като търговци и маркетингови организации. Когато Ви изпращаме съобщения по електронната поща, ще установим подробности за нея, например, приема ли графични html писма. Ако пощата Ви е настроена така, че да приема писма във формат html, може да започнем да Ви изпращаме графични html писма по електронната поща. Трябва да Ви информираме, че няма да предоставяме електронния Ви адрес на деловите си партньори. Ние си поставяме целта да Ви изпращаме единствено уместни и полезни за Вас предложения. Те се изготвят със съзнанието, че сме длъжни да защитим сигурността и поверителността на личните данни на нашите клиенти. Във всеки момент Вие можете да се откажете (opt-out) от електронните ни бюлетини чрез линка, който е наличен във всяко изпратено от нас писмо. 

Промени на декларацията за поверителност на интернет страницата „Limonche.com” .Всички промени в нашата Декларация за поверителност ще бъдат публикувани тук, за да сте напълно информирани за защитата на данните Ви, както и за възможностите за избор, които Ви предлагаме по отношение на използването на личните Ви данни за маркетингови цели. 

Изтриване на профил При желание от Ваша страна профила Ви и историята на поръчките към него може да бъде изтрит. За да предприемем мерки за изтриване е необходимо да се свържете с нас на [email protected].   

 

ПРИ ВЪЗНИКНАЛИ ОНЛАЙН СПОРОВЕ:

 1. АРС – ОРГАНИ ЗА АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ:

Link – ПЛАТФОРМА

 

 1. ЗА ОНЛАЙН РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ: ОРС